Services
Services
Services
Services
Services
Services
Services
page001

  

Hilda Van Steen - Emile Surmont


Hilda, de enige dochter van Willems nakomelingen werd op 1 juli 1925 in Antwerpen geboren. Het verlies van haar moeder Anna, toen ze nog maar 12 jaar oud was, gaf haar verantwoordelijkheden als enige kleine vrouw in huis.

Intelligent, maar ze wist toch de tijd te vinden om een ​​bovengemiddelde algemene kennis te verwerven, evenals een aangeboren liefde voor klassiek muziek.

Willem kon de verdiensten en moeilijkheden van deze tiener, die te vaak aan haar lot werd overgelaten, niet volledig onderkennen.

Te vroeg geconfronteerd met de problemen van volwassenen, moest ze in 1942, midden in de oorlog, met de hulp van tante Antoinette uit het ouderlijk huis ontsnappen om onderdak te vinden bij Moeder Lutgarde, een religieuze zuster in het Sacré Coeur-ziekenhuis. in Oudergem, vlakbij Brussel. Daar leerde ze het beroep van vroedvrouw.

In 1943 beviel ze van haar eerste zoon, Willy.

Ze vertrok in 1946 naar Beloeil waar ze een baan vond als verpleegster in de Foyer Léopold III, die later het Hôme de Beloeil zou gaan heten.

In 1956 ontmoette ze Emile Surmont, met wie ze op 23 februari 1957 trouwde.

Uit dit huwelijk zijn drie kinderen voortgekomen, Dominique, Jan  en Pierre.


Ze stierf onverwachts op 45-jarige leeftijd, op 3 januari 1970, en liet een hele familie in diepe droefheid en enorme nood achter.


  

Diaporama

Willy

Dominique

Jan

Pierre

Van Steen

Fr.